Ce ar fi dacă animalele ar putea vorbi?


Ce ar fi dacă animalele ar putea vorbi? Nu aceasta este întrebarea pe care ne-o punem cu toții? Nu ar fi viața mai ușoară dacă am putea să ne înțelegem cățeii sau pisoii cu fiecare dintre nevoile lor? Cum ar fi influențată lumea dacă toate creaturile vii din jurul nostru ar putea comunica cu noi? De ce oamenii au dreptul la libertatea de exprimare și animalele nici măcar nu pot vorbi?

Am un cățel și îți voi spune cum mi s-ar putea schimba viața dacă ar vorbi. Când cineva vine acasă, el este atât de dulce; aleargă către persoana care intră în casă și încearcă să o pupe. Vorbirea lui ar fi ceva de genul: „Te iubesc atât de mult, mi-a fost dor de tine”. Animalele amabile ne-ar putea încălzi inimile cu vocea lor. Viața mea s-ar schimba cu adevărat. Dacă ar putea vorbi, aș putea să-i înțeleg mai bine nevoile, atunci când vrea să își facă nevoile, de exemplu. Gesturile indică și nevoile sale, dar este mult mai greu să-ți dai seama de dorințele lui. Însă așa pot beneficia de această posibilitate. Dar care este impactul asupra întregii lumi?

Dacă aștepți cu nerăbdare să vezi impactul asupra oamenilor, capacitatea noastră de a înțelege lucrurile și perspectivele ar putea crește și ne-am simți împliniți și pentru că animalul nostru de companie este. Dar de ce nu ne gândim la posibilitatea ca animalele să conducă lumea? Dacă animalele ar putea vorbi, nu am fi mult superiori câinilor, girafelor, maimuțelor și așa mai departe. Există atât de multe lucruri necunoscute pe care doar viitorul ni le rezervă.

Un alt aspect îl reprezintă consecințele vorbirii ființelor vii în jurul animalelor periculoase. Ce se întâmplă dacă peștii pașnici ar putea țipa că se apropie un animal periculos și că ar trebui să ieșim de pe drumurile lui înainte de a fi atacați? Asta ar putea salva o mulțime de vieți. În plus, bebelușii pot începe să vorbească cu animalele de companie și poate cazurile în care copiii au probleme cu vorbirea ar fi mai puțin frecvente. Dar câinii ar avea posibilitatea de a face mult mai mult decât vorbitul: pot fi chiar și bone !!! Pentru câteva ore, ei pot scuti părinții obosiți de îngrijirea copilului lor.

Unul dintre cele mai importante cazuri care ar fi cu adevărat influențate de această caracteristică este situația în care câinii ajută oamenii care au nevoie. Aceste persoane sunt cele care suferă de o gamă largă de boli: probleme de sănătate mintală, orbire și multe altele. Ceea ce ar trebui denumit mai întâi este că ar fi mult mai ușor pentru o persoană care nu poate vedea să înțeleagă direcțiile dacă câinele de serviciu ar putea să numească direcția. În al doilea rând, câinii sunt considerați ființe pure, nestresate, spre deosebire de oameni, prin urmare fiind mai confortabili să-ți spui gândurile și sentimentele în fața unui câine în locul unei persoane. Oamenii te judecă, uneori îți dai seama dacă problemele tale sunt dezamăgitoare sau plictisitoare și atunci te-ai simți ca o povară pentru acele persoane. Prin urmare, ai putea spune câinelui tău despre o zi proastă într-o manieră mult mai confortabilă decât ai fi putut-o face cu oamenii din jurul tău.

Un alt domeniu în care oamenii folosesc deja câini de serviciu este Departamentul de Poliție. Folosim câini pentru a vedea dacă cineva are în posesia lor droguri, pentru a mirosi un cadavru potențial sau multe alte lucruri care fac parte dintr-o investigație. Ar fi cu adevărat util dacă, în loc să latre, câinii ar putea forma propoziții, în care spun exact ceea ce au descoperit.

Pe scurt, din numeroasele motive menționate mai sus, vorbirea animalelor ar fi ceva care revoluționează lumea și o transformă într-o societate mai bună și mai corectă.


Nu uita să ne urmărești pe Instagram!

redacţie: Amalia Vintilă

graphic design: Cătălina Dumitrache

DP (desktop publishing): Miruna Vasile

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe